Büyük küçük herkesin favorisi

187 Okunma
Bugüne kadar köfteyi sevmeyen birine rastlamadım, ama anne köftesi olsun, ama Tekirdağ köftesi veya hamburger köftesi olsun, herkesin mutlaka en sevdiği, tercih ettiği bir veya birkaç çeşidi vardır. Kısaca köfteyi; kıymanın çeşitli malzemelerle yoğrularak pişirilmesiyle elde edilen bir yemek olarak tanımlayabiliriz. Türk ve dünya mutfaklarında tuttuğu yer tartışılmaz olan ve kökeninin Orta Doğu’ya, eski Pers uygarlıklarına dayandığı düşünülen köftenin günümüzde 291 farklı çeşidinin bulunduğunu biliyor musunuz?
 Hamburger köftesi hazırlayacaksanız, hiç galeta unu ve maydanoz koymayın ki et tadı önde kalsın. Yağda kızarmış köfte yaparken, (kuru köfte vs) maydanoz gibi otlar eklemeyin, çabuk yanarlar. Köfteyi kendi damak tadınıza göre de ayarlayabilirsiniz; mesela bir tutam kekik veya ½ çay kaşığı tarçın deneyin. Yumurta akı köfteyi elastiki yapar, Tekirdağ köftesinin sırrı da burada yatar.
 İyi köfte yapmanın başka bir püf noktası da soğanın suyunu sıkmaktır. Kimyonu ve karabiberi toz almak yerine taneli alıp siz kendiniz çekin ki tadı ve kokusu kaybolmamış olsun ve taze kalsın. Hazırladığınız köfteleri, pişirmeden önce kendilerini çekip, tat ve aromalarının birbirne geçmesini sağlamak için üstü kapalı olarak bir kaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişirin.
 Köftenin hazırlanması kadar pişirilmesi de çok önemlidir. Köftenin lezzetini kaybetmemesi için ızgarada veya iyi ısınmış bir döküm tavada pişirilmesi uygun olur.

Paros Dergisini anlaşmalı bayilerimizden ya da web sitemizden online olarak satın alabilirsiniz.
Online Dergimizi Satın Almak İçin - Online Dergi
Size En Yakın Bayi İçin  - Bayilerimiz