Food blogger Emre Onar’dan trend mekânlar

431 Okunma

Bu ay Londra’da Emre Onar ile bir araya geldik. Hakkında ipucu vermek isterim “food blogger” denince aklınıza ne geliyor? Hayatın keyfini ve en çok tadını çıkaran bir iş, hobi olarak başlayan ama şimdilerde profesyonelliğe adım atmaya başlayan arkadaşım Emre’yi kendisinden dinleyelim.

Kariyer yaşamından bahseder misin?
Avusturya Lisesi ve Boğaziçi İşletme mezunuyum. Beş senedir sosyal medya ve pazarlama alanında çalışıyorum. İki sene önce şirketim ile Londra ofisine Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan bölgesinden sorumlu sosyal medya yöneticisi olarak transfer oldum ve halen bu göreve devam ediyorum. Bunun haricinde yemek ve seyahat blogum “emreonar.com”da ve denk geldikçe Tempo Travel, Alem gibi dergilerde yazı yazıyorum.

  Yemek serüvenin nasıl başladı? Yemek blogger’lığı nedir?
 
Kendimi bildim bileli yemek ve mekânlar konusuna bir ilgim vardı ve yeni açılan yerleri daha sosyal medya yokken, arkadaşlarımla paylaşırdım. Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle, yeni mekân keşiflerini paylaşmaya başladım ve insanlar da bunu sevdi! Zaman içerisinde etrafımdan mesajlar almaya başladım; “doğumgünü kutlayacağım, nerede yapmalıyım”, “Sevgililer Günü’nde sevgilimi nereye götürsem”, “hafta sonu Floransa’ya gidiyorum, nereleri tavsiye edersin” gibi. Bunun üzerine önerilerimi bir yerde toplamak için yemek ve seyahat blogumu açtım. Instagram hesabım @emreonar’da ise kendi dünyamı ve mekânları paylaşıyorum. Ayrıca Londra için @emreslondonguide diye ikinci bir hesap daha açtım. Yemek bloggerlığı veya influencerlığı son yıllarda özellikle Instagram ile popüler oldu. Her kuşaktan insan artık gündemi ve farklı ilgi alanlarını, neredeyse sadece sosyal medyadan takip ediyor.

Röportajın devamını Haziran 2019 sayımızı satın alarak okuyabilirsiniz. Paros Dergisini anlaşmalı bayilerimizden ya da web sitemizden online olarak satın alıp okuyabilirsiniz. 

Online Dergimizi Satın Almak İçin - Online Dergi
Size En Yakın Bayi İçin  - Bayilerimiz