Şen Sofralardan Gelen Lezzetli Bir Sohbet

718 Okunma
Kitabı elime aldım, sonra kitap beni içine aldı, son satıra geldiğimde sanki canlı canlı bir film izlemiş, hatta o filmin sahnelerinde bulunmuştum.  Paros Genel Yayın Yönetmeni Mayda Saris’in okumam için yönlendirdiği, Takuhi Tovmasyan’ın “Mer Şen Seğanen” başlığıyla Ermeniceye çevrilen “Soframız Şen Olsun” adlı kitabıydı elimdeki.
Yazarı Takuhi Tovmasyan’la tanışmak arzusundaydım ve bir söyleşi için randevu oluşturduk. Karşıma oturan kadın ince, naif, narin, sadeliğin zirvesinde ve güzeldi. Onunla tanışmış olmaktan çok mutlu oldum. Paros okurlarının da bu söyleşiyi okumaktan memnun kalacaklarını umuyorum ve sevgili Takuhi Tovmasyan’a bu söyleşi için ve böyle güzel bir kitap okurlara kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum.
Kitap, yemek tariflerinin yanı sıra “20. Yüzyılda İstanbul ve Çorlu’da yaşayan Ermenilerin günlük yaşamının tarihsel tanıklığını da paylaşıyor. Bu nedenle bu kitap sosyolojinin, sözlü tarihin, dinsel yaşamın, folklorun, kültürün, yaşama ve beslenme biçiminin, tıpkı yemekte olduğu gibi iç içe geçtiği, her parçanın diğerini tamamladığı bir sentezdir” diyor Oşin Çilingir, yazdığı önzöde…

FOTOGRAFLAR: SARKİS GÜREH


Makalenin devamını okumak için Şubat 2019 sayımızı anlaşmalı bayilerimizden ya da web sitemizden online olarak satın alıp okuyabilirsiniz. 

Online Dergimizi Satın Almak İçin - Online Dergi
Size En Yakın Bayi İçin  - Bayilerimiz